HAG , HOLANDIJA

Hag , Holandija

2 June, 2018

Holandski grad Hag je bio domaćim prvog celendzera u istoriji kluba "Ralja Intergalactic".

Na turniru su učestvovale ekipe sa 3 kontineta i 11 država: Nemačke, Belgije, Argentine, Slovenije, Letonije, Amerike, Srbije, Italije, Litvanije i Holandije.
Organizacije turnira je bila na najvecem mogućem nivou. 
Ekipa "Ralja Intergalactic" na turnir je otišla sa visokim očekivanjima u sastavu: kapiten Vaso Aleksić, Petar Perunović, Nebojša Kilijan i Nikola Vujović.

Turnir se igrao dva dana. Ekipa "Ralja Intergalactic se našla u grupi C, gde je pobedila Belgijsku ekipu "Antwerp". U drugoj utakmici je pobedila jedanaestu ekipu na svetu "Amsterdam" i tako obezbedila prvo mesto u grupi.

Grupa    C        Ralja INTERGALACTIC : Antwerp                21 : 15
Grupa    C        Ralja INTERGALACTIC : Amsterdam           21 : 15 

Drugog dana turnira u četvrtfinalu je pobedjena ekipa Haga. U polufinalu zakazan je duel sa ekipom Rige, koja je aktuelni evropski prvak i  jedna od najboljih ekipa na svetu. Posle uzbudljivog meča i preokreta ekipe "Ralja Intergalactic" koja je gubila 17:11 na dva minuta do kraja meča, uspela je da pobedi rezultatom 20:18. Duel iz grupe nas je sačekao u finalu, ekipa Amsterdama. Preslikana utakmica iz grupe, samo što je ovoga puta domaća ekipa vodila glavnu reč. Pobeda Amsterdama u finalu, a ekipa "Ralja Intergalactic" je ostvarila istorijski rezultat. Na svom prvom učešću na Čelendzeru, ekipa je stigla do finala i tako obezbedila učešće na Mastersu u Pragu.

1/4    Finale        Ralja INTERGALACTIC : Hague                        19 : 13
1/2    Finale        Ralja INTERGALACTIC : Riga                            20 : 18
Finale                  Ralja INTERGALACTIC : Amsterdam               16 : 19  

"Presrećni smo što smo uspeli da obezbedimo prvi Masters u sezoni, a ujedno u istoriji kluba. Ostaje žal za finalom, ali iskustvo je najbolji učitelj" izjavio je kapiten Vaso Aleksić.